Alien RPG – ett SF-rollspel

Alien RPG är ett rollspel som baseras på den värld som beskrivs i Alien-filmerna. Det är science fiction med skräcktema. Spelet är publicerat på engelska år 2019 och utgivet av svenska företaget Fria Ligan AB på licens.

Spelet äger rum år 2183 vilket är lite mer än tre år sedan förstörelsen av kolonin Hadleys Hope på LV-426, försvinnandet av USS Sulaco samt nedläggningen av fängelset på Fiorina 161. Förlusten av Sulacos marinsoldatenhet tillsammans med de Weyland-Yutani-sponsrade utposterna har skapat en känsla av misstro mellan företaget och nationen USA på jorden. Konflikterna har därefter ökat allt mer.

För att tillföra bränsle till elden har konflikterna mellan de rivaliserande rymdsektorerna ökat exponentiellt under de senaste fem åren. Även om de inte är bekräftade tror många att Hadleys Hope var en testplats för ett av Weyland-Yutanis biovapen. Dessutom tror många att en fiendestat skickade ett krigsrymdskepp för att kärnvapembomba kolonin från rymden. Andra tror att företaget arbetar med en oseriös nation för att ta kontroll över kolonierna vid den yttre gränsen för människans kolonisering av rymden.

Läs också:

Läs mer: