Coriolis rollspel

Coriolis är ett svenskt rollspel som ursprungligen publicerades av Järnringen. När Järnringen avvecklades 2011 överfördes rättigheterna att ge ut spelet till Fria Ligan AB med licens från Paradox Interactive.

År 2016 publicerade Fria Ligan en ny version av Coriolis. Den nya utgåvan finansierades delvis genom så kallad gräsrotsfinansiering. En mängd tillägg och äventyr har getts ut till spelet.

Spelvärlden kallas Tredje horisonten och består av ett antal stjärnsystem som länkas ihop med portaler. Det är en värld som härjas av konflikter och krig. Det är också hem för stolta civilisationer, både nya och gamla. Här tillber de första kolonisterna de gamla ikonerna, medan de nyanlända zenitierna driver en aggressiv imperialistisk agenda genom handel och militär makt.

I Tredje horisonten finns en mängd nationer, företag och sammanslutningar med makt. De tio mäktigaste kallas fraktioner. Fraktionerna är uppdelade i två grupper med lite olika religion, tro och styrelseskick.

De tio är Konsortiet, Fria ligan, Legionen, Syndikatet, Zenits hegemoni, Ahlams tempel, Drakoniterna, Ikonernas kyrka, Pariatets orden och Nomadfederationen. Kulturen i Tredje horisonten påminner om gamla kulturer i Mellanöstern såväl som rollspelet Fading Suns och världen i Dune.

Läs också:

Läs mer: