Tribe 8 RPG

Tribe 8 är ett postapokalyptiskt rollspel med fanstayinslag designat av Philippe R. Boulle, Stéphane Brochu och Joshua Mosqueira-Asheim  med illustrationer av Ghislain Barbe. Det släpptes första gången 1998 av den kanadensiska utgivaren Dream Pod 9. Det var en ny sorts spel från dem som avvek från deras mecha-SF-spel Heavy Gear och Jovian Chronicles. Rollspelet använder sig av spelsystemet Silhouette.

Till den första versionen av spelet publicerades en stor mängd tillägg och äventyr. År 2003 gavs en fristående regelbok för Silhouette-system ut och året efter en andra version av Tribe 8. Några nya tillägg och äventyr till den nya versionen har dock inte getts ut.

Spelvärld/sättning

Tribe 8 utspelar sig i ett land som kallas Vimary. Det är ett post-apokalyptiskt Montreal, Quebec, Kanada. Vid någon obestämd tidpunkt i historien har något gått hemskt, kosmiskt fel. Även om karaktären av denna katastrof aldrig förklaras fullt ut, var resultatet att ”Z’bri”, vridna demoniska andevarelser släpptes lösa på jorden.

Z’brierna, som behöver kött för att sätta sina demoniska hungrar, förde majoriteten av mänskligheten till läger där de dödades eller förslavades tills ”Fatimas” (8 olika avatarer av den gudom som kallas ”The One Goddess”) genomsyrade mänskligheten med hopp och med syntes , en potent men subtil form av drömmagi. På detta sätt kämpades Z’bri tillbaka i naturen. Fatimorna etablerade sedan Vimarys stamland och skyddade invånarna i sina egna stammar.

Spelarkaraktärer tar vanligtvis rollen som de fallna, utstötta från stammarna som bor på exilön Hom (dagens Île Sainte-Hélène). Även om många av de fallna verkligen är kriminella, har många också kastats ut från stammarna på grund av deras oförmåga att hantera det orättvisa samhälle som Fatimas har byggt upp. De är kättare, krigare, drömmare och ledare som hoppas kunna bygga något även när samhället har övergivit dem.

Den andra version av spelet utspelar sig i en annan stad än Vimary. Staden heter Cabal.

Läs också:

Läs mer: