Gratis science fiction-böcker

Den som gillar att läsa science fiction (SF) har stora förutsättningar att läsa en mängd böcker utan att behöva betala. Många SF-författare ger nämligen tillgång till sin första roman gratis. Dessutom finns det gratis novellsamlingar och gratis noveller. Det handlar förstås i stort sett alltid om litteratur på engelska.

Böckerna och novellerna går ibland att ladda ner från författarnas hemsida men enklast är att ladda ner från AppleBooks och Amazon. Sök bara på science fiction och gratis. AppleBooks har överlägset mest. Det finns också en del gratis böcker på Google Play.

Det handlar om författare som ännu inte slagit igenom och mycket är ganska dåligt. En del näst intill oläsbart.

Men det finns också exempel på sådant som är riktigt bra eller i alla fall väl värt att läsa. Exempelvis en del böcker av C. Glockel. En som är gratis att ladda ner är Archangel Down. Den finns tillgänglig på en mängd olika sajter som AppleBooks, Google Play, Amazon, Scribd, Barnes & Noble (Nook), Rakuten Kobo och Smashwords.

Vad som skulle vara bra vore om SF-bokhandeln faktiskt utvecklade försäljning av e-böcker. Då skulle vi kunna slippa att köpa eller hämta e-böcker från Google, Apple eller Amazon. Svenska Adlibris och Bokus är heller inga alternativ då deras utbud av SF-litteratur är mycket begränsat.