Märklig men intressant SF-serie

Raised by Wolves är en intressant SF-serie som sänds på HBO-Max. Den börjar mycket bra och intressant. I slutet av första säsongen blir det mest bara för märkligt. Dessutom hänger det inte riktigt ihop och det blir nästan lite för många komplikationer och trådar. Serien börjar intressant men blir sen märkligare och märkligare.

Tanken med intelligenta självständiga androider som ska garantera mänsklighetens överlevnad på en ny planet, Kepler 22b, är intressant. Men den förfuskas lite i slutet av serien. Uppgörelsen med religiösa fanatiker är däremot inget speciellt och det känns onekligen lite islamofobiskt. För parallellerna till verklighetens islamistiska fundamentalister är mer än tydligt.

Släktskapen med Alien-filmerna är tydliga. Androiderna har samma grundkonstruktion som i Alien-universat. Varelserna som en gång i tiden tycks ha levat på Kepler 22b tycks ha släktskap med varelserna i Alien-universat osv. Kanske inte så märkligt med tanke på att Ridley Scott som gjorde den första Alien-filmen är en av producenterna för Raised by Wolves. Bland skådespelarna märks förutom huvudrollsinnehavarna Amanda Collin, Abubakar Salim, Winta McGrath, Niamh Algar och Travis Fimmel också den svenska skådespelaren Matias Varela.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.