Star*Drive universum – The Verge

Star*Drive-universat beskriver en fiktiv framtidsvärld på 2500-talet, med början år 2501, i ett område som kallas The Verge (Gränsen). Mänskligheten hade fått tillgång till snabbare än ljuset transporteknologi som kallas stardrive, en sammanslagning av mänsklig teknik och teknik från den utomjordiska arten Fraal. En period av stjärnkolonisering av bebodda världar följde, ledd av sex rika maktblock. Nya makter uppstod och bildade Terran Empire år 2250. Spänningarna mellan kolonierna ledde till det första galaktiska kriget 2299 och slutade slutligen 2312 med uppkomsten av 26 stjärnnationer.

Ett andra, ännu otäckare krig började 2346, utlöst av ett uppror av mutanter. Detta ledde till en till att människor drog sig tillbaka från stora delar av det område de expanderat till. Detta isolerade många kolonier. Kriget fortsatte i över 100 år och lämnade världar krossade samt nationer och allianser i svåra ekonomiska svårigheter. Kriget slutade 2472 med undertecknandet av Concord Agreement. Detta avtal har med nöd och näppe inneburit fred under de senaste tre decennierna.

Under de senaste fem århundradena har människor även kontaktat flera främmande arter. Detta började med den första kontakten med Fraal i Sol-systemet, följt av den brutala Weren, cybernetiskt förbättrade Mechalus, reptilian T’sa och glidande Sesheyan. Totalt har 50 intelligenta arter kontaktats.

 • Star*Drive arter
Nationer

I början av 2600-talet är mänsklighetens politiska och sociala struktur uppdelad i stjärnnationer, rika företagsstater och federationer. Dessa är: Austrin-Ontis Unlimited, Borealis Republic, Hatire Community, Insight, Nariac Domain, Orion League, Orlamu Theocracy, Rigunmor Star Consortium, StarMech Collective, Thuldan Empire, Union of Sol och Voidcorp.

Dessutom finns det en trettonde nation som heter Galactic Concord, skapad av Concord Agreement. Galactic Concord består av territorier som donerats av de andra stjärnstaterna.

Universat skapades för Alternitys RPG-regler och rollspelet Star*’Drive. Reglerna publicerades 1998 och Star*Drive-universat samma år av TSR Inc.

 • Star*Drive nationer och stater
 • Star*Drive planeter
Böcker

För rollspelet producerades ett antal regelböcker och äventyrsböcker som gavs ut mellan 1998 och 2000. Det har också skrivits en serie romaner plus en novellsamling för Star*Drive-universat.

Rollspelsböcker
Romaner och noveller
 1. Starrise at Corrivale (Harbinger Trilogy: Book One), Diane Duane
 2. On the Verge, Roland J. Green
 3. Storm at Eldala (Harbinger Trilogy: Book Two), Diane Duane
 4. Starfall (novellsamling), red. Martin H. Greenberg. Innehåller noveller av Gary A. Braunbeck, William H. Keith, Richard Baker, John Helfers, Dean Wesley Smith, Kristine Kathryn Rusch,  Matthew J. Costello, Michael A. Stackpole, Philip Athans, Diane Duane, Karen Haber och Robert Silverberg
 5. Zero Point, Richard Baker
 6. Two of Minds, William H. Keith
 7. Nightfall at Algemron (Harbinger Trilogy: Book Three),  Diane Duane
 8. Gridrunner, Thomas M. Reid
Återanvändning

Star*Drive-sättningen eller universat inkluderades senare som en av sättningarna i d20 Futured20 Modern.

Läs mer:
Mer:

Star*Drive ska inte förväxlas med dataspelet StarDrive från 2013.

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.