Humanx Commonwealth

Humanx Commonwealth är en fiktiv interstellär etisk/politisk enhet som presenteras i en lång rad science fiction-romaner av Alan Dean Foster. Commonwealth har fått sitt namn från sina två stora intelligenta arter, som tillsammans bebor alla Commonwealth-planeter och administrerar både de politiska och religiösa/etiska sammanhangen. De två arterna är människan från planeten Jorden och den insektoida arten Thranx från Hivehom.

  • Humanx Commonwealth planeter och stater
  • Humanx Commonwealth arter

Samväldet beskrivs som en progressiv, välmenande liberal demokrati som spänner över många stjärnsystem. Det påminner något om United Federation of Planets från Star Trek. Humanx Commonwealth är anmärkningsvärt för sin skildring av ett förhållande mellan människa och utomjording som inte bara är ömsesidigt fördelaktigt utan symbiotiskt, vilket tillåter en sammansmältning av de två arternas kulturer och liv. En konkurrerande makt i galaxen är AAnn-imperiet.

Humanx Commonwealth-romaner
Commonwealth-berättelser

Flinx (Philip Lynx)-böcker

Icerigger-trilogin
Grundandet av Commonwealth
Humanx Commonwealth-noveller
Commonwealth-noveller
  • The Emoman (1972). Publicerad i Worlds of IF magazine, Oct. 1972.
  • Surfeit (1982). Publicerad i Speculations, Houghton-Mifflin, 1982.
  • The Muffin Migration (1999). Publicerad i Star Colonies, Daw, 1999.
Flinx (Philip Lynx)-noveller
  • Snake Eyes (1978). Publicerad i Stellar 4, Del Rey, 1978
  • Sideshow (2002). Publicerad i Impossible Places, Del Rey, 2002
  • Growth (2008)
Rollspelsböcker

Läs mer: