The Man in The High Castle – riktigt bra

[usr 4] The Man in the High Castle är en bra bok av Philip K. Dick. Men detta är inte om boken utan om TV-serien som jag sett på Amazon Prime Video. TV-serien är löst baserad på boken och är mycket välgjord. Den är spännande med lite oväntade vändningar men utan att gå till överdrift när det gäller komplikationer och svek så som många moderna TV-serier gör.

Kanske ska det dock tilläggas att så kanske blir fallet när Amazon ska krama mer pengar ur historien och därmed göra samma misstag som så många bolag före dem. Förvandla en intressant serie till nåt ointressant och otrovärdigt genom att gör det alltför komplicerat och konstigt i syfte att kunna tjäna så mycket pengar som möjligt.

Det hela är en alternativ historia om en värld som är uppdelad mellan Japan och Nazi-Tyskland efter att dessa gått segrande ur andra världskriget, USA är delad mellan de två supermakterna och mellan dem finns en oberoende buffertzon med formellt självstyre. Det hela är allt annat än förutsägsbart och det är en klart sevärd serie. Allt ont är inte alltid ont och allt gott är inte alltid gott. Världen är gråskalor och inte alltid helt rätlinjig trots den fascistiska världsdominansen i två olika kulörer.

Rufus Sewell gör en eminent tolkning av sin rollfigur, SS Obergruppenführer John Smith. Även Joel de la Fuente (för den som är väl bevandrad i Space Opera så är han känd för en av de viktigare rollerna i Space: Above and Beyond) är mycket bra i rollen som Chief Inspector Takeshi Kido, chefen för den japanska militärpolisen i San Francisco.

[imdblt]The Man in the High Castle[/imdblt]

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,