Märkligt med SF på japanska

[usr 2] Såg den japanska SF-filmen Space Battleship Yamato. Det var en märklig upplevelse. Filmen bygger på en anime-serie och saknar egentligen en hjälte av Hollywoodsnitt. Dvs det finns en hjälte, men han överlever inte, utan dör. Begår självmord genom ett självmordsuppdrag för det gemensammas bästa. Mycket japanskt misstänker jag.

Yamato

Överhuvudtaget är det mycket heder och ära i filmen. Det känns mycket ovant, det gör också det japanska språket. Korthugget, kärvt. Det gör det svårt att bedöma skådespelarnas agerande, men skådespelandet känns rätt mekaniskt. Måhända är det så i japanska filmer, men jag får inte den känslan när jag tittar på Ran eller De sju samurajerna. Så skådespelandet är antagligen så uselt som jag tycker att det är.

En märklig film och jag tycker inte den är speciellt bra. Berättelsen är dock hyfsat spännande, klassisk space opera, men det är lite bisarrt med ett rymdskepp som ser ut som ett slagskepp från haven på jorden.

[imdbltid]1477109[/imdbltid]

Intressant?
Mer: Rymdfilm, RT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,