Inspelningsstart för Cirkeln

Rollbesättningen för filmen Cirkeln, baserad på Engelsfors-trilogins första del, är klar men varken Benny Anderssonfrontade produktionsbolaget RMV eller distributören Buena Vista International Sweden vill avslöja namnen på de skådespelare som valts ut. Däremot har de släppt en bild på rollfigurerna Linnéa, Vanessa, Anna-Karin, Rebecka, Minoo och Ida.

Häxorna i Engelsfors

Rollfigurerna Linnéa, Vanessa, Anna-Karin, Rebecka, Minoo och Ida.

En natt när månen färgas blodröd, befinner sig sex unga tonårsflickor i en övergiven folkpark, dragna dit av en mystisk kraft. Där avslöjas en gammal profetia. De är ”De utvalda”, en grupp häxor – utsedda att rädda världen. Plötsligt är tiden i gymnasiet på liv och död – bokstavligt talat.

De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. I Cirkeln skildras en parallell värld i vilken drömmar, irriterande föräldrar, mobbing, hämnd och kärlek möter farliga krafter och forntida magi.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,