Star Trek : First Contact – Borg och Steppenwolf

[usr 4] Star Trek: First Contact är en film från 1996 som utspelar sig på 2300-talet. Det kommendör Jean-Luc Picard har fruktat i många år händer. Ännu en borgkub kommer till jorden för att ta över den. Trots att stjärnflottan förstör borgkuben lyckas en mindre kapsel från kuben undkomma. Denna kapsel öppnar en tidsvirvel och reser tillbaka i tiden till mitten av 2000-talet för att förstöra människans första kontakt med civilisationen från Vulcan. Picard och besättningen på rymdskeppet Enterprise följer efter kapseln in i tidsvirveln för att försöka stoppa borgerna innan de hinner göra för mycket skada.

Filmen utspelar sig efter Star Trek: Generations och före Star Trek: Insurrection. De baserar sig på samma persongalleri som återfinns i TV-serien Star Trek: The Next Generation (TNG).

Filmen handlar om Star Treks mest intressant aliens, Borg och det gör den mer intressant än den normalt skulle vara. Att Steppenwolfs ”Magic Carpet Ride” spelas i filmen när jordens första farkost med Warp-drift lyfter från jorden ger också extra poäng.  Det som drar ner betygen är dessa tidsresor som jag hatar och den vanliga förekomsten av stelhet och stelbenthet bland skådespelarna som förekommer i så många Star Trekfilmer och TV-serier. Men som helhet betraktat en av de bättre Star Trek-filmer jag sett och mycket bättre än den ursprungliga TV-serien.

Filmen regisserades av Jonathan Frakes från ett manus skrivit av Brannon Braga och Ronald D. Moore. Musiken komponerades av Jerry Goldsmith.

[imdblt]Star Trek: First Contact[/imdblt]

Ett svar på “Star Trek : First Contact – Borg och Steppenwolf”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.