Darwin’s World

Darwin’s World, skapat av Dominic Covey, är ett postapokalyptiskt rollspel som först publicerades enligt d20 Open Game License 2001. Ursprungligen utformat med en anpassning av 3: e upplagan av Dungeons & Dragons regler, har spelet sedan dess utvidgats kraftigt och reviderats och använder nu de d20 Modern-reglerna.

Flera av Darwins världsböcker och tillägg har tryckts, men det mesta för spelet är fortfarande bara tillgängligt i PDF-format. År 2010 började RPGObjects producera spelböcker med hjälp av PinnacleSavage Worlds-system.

Den huvudsakliga inspirationen till spelet kom från två spel via mejl (PBEM) som hette Necropolis och Shadow of The Savants.

Darwin’s World beskrivs ofta som ett mörkare och mer ”realistiskt” postapokalyptiskt bordsrollspel. I synnerhet ger användningen av verkliga missbildningar och genetiska sjukdomar för att skildra karaktärsfel en realism till spelet. Det gör också frågor som slaveri, rasism och droganvändning vilket är flitigt förekommande. Sammantaget ger det en gråare och smutsigare kvalitet än ide flesta postapokalyptiska RPG. De flesta sådana rollspel har ofta en serietidningskänsla vilket kräver en starkare vilja att bortse från det orealistiska.

Versioner och scenarier

Medan den första versionen av Darwin’s World tydligt presenterade en tidslinje och en historia har den andra upplagan (och den senaste upplagan, v2.5) ett bredare fokus på att erbjuda regler, förslag och riktlinjer för alla typer av postapokalyptiska kampanjer och scenarier. Grundsättningen är dock en ödemark som skapas av global kärnvapen / biologisk / kemisk krigföring.

Det finns i spelet ett starkt fokus på regioner som en gång utgjorde Mellanvästern och västra USA.  Mer specifika platser inkluderar ökenhandelsstaden Tucumcari, den sjunkna staden Bakersfield och dess konstiga underjordiska monster, de bevuxna ruinerna i Los Angeles, Vidare ett San Francisco övertaget av antitekniska fanatiker och ett dekadent samhälle som blomstrar i de futuristiska kupolformade städerna i Mellanvästern.

Det har producerats en mängd tillägg, scenarier och kampanjer till Darwin’s World.

En novell som heter Burning Lands utspelar sig i en miljö som liknar spelets.

Läs mer:

Läs också: