D6 Space RPG

D6 Space är ett generiskt science fiction-rollspel (RPG) byggt på D6-systemet. Utvecklat från det system som användes i West End Games (WEG) rollspel Star Wars: The Roleplaying Game. Grundboken för D6-systemet innehåller inget annat än regler, dvs ingen spelsättning, inga världar, inga arter eller nåt annat. Bara grundregler.

D6 Space släpptes ursprungligen 2003 i en första version som en e-bok i PDF-format under namnet D6 Space Opera av Humanoids Publishing. Det såldes som en kärnregelbok för deras serie av Shatterzone PDF-releaser.

D6 Space Opera utvidgades senare kraftigt och reviderades av författaren Nikola Vrtis till D6 Space som släpptes 2004 av Purgatory Publishing.

Eric J. Gibson var den som förvandlade D6-systemet till ett mer generiskt system. Purgatory publicerade i samband med detta också tre grundböcker för olika sättningar. Det var D6 Adventure (2004), D6 Fantasy (2004) och D6 Space (2004). Dessutom följde ett antal tillägg som beskrev varelser, arter och platser för dessa genrer under åren 2004 och 2005

Det finns tre olika tilläggsböcker till D6 Space där bland annat ett trettital olika arter och olika rymdskepp beskrivs. Dessutom finns ett äventyr som utspelar si i en vilda västern-space opera sättning av samma typ som TV-serien Firefly.

Spel som använder sig av D6 Space

Läs också:

Läs mer: