Cybergeneration

CyberGeneration är en utveckling av R. Talsorians rollspel Cyberpunk 2020. CyberGeneration publicerades ursprungligen som ett tillägg för Cyberpunk. Det släpptes dock senare som ett fullständigt spel under titeln CyberGeneration Revolution 2.0.

En andra upplaga av Cybergeneration publicerades 1995.

Firestorm Inc fick licens att producera tillägg till Cybergeneration från och med 2004. De publicerade en handfull produkter fram till år 2009 då de förlorade licensen.

Spelvärld

Spelet utspelas år 2027, 7 år efter händelserna i Cyberpunk 2020.  Bakgrunden till spelvärlden är den sp kallade Fox Run -incidenten 2025. En transport av förmodad vetenskaplig utrustning kraschade och av varvid ett nano-virus som kallades ”Carbon Plague” råkade släppas ut.

Vuxna människor som smittats av det dog fruktansvärt efter att viruset skrev om offrens genetiska kod och förvrängde deras kroppar. Viruset hade dock en annan effekt på barn och tonåringar. Eftersom de inte har mognat helt förändrade det deras kroppar. Detta gav dem nanotek-förbättrade krafter och gjorde dem immuna bärare om de överlevde sjukdomen. Samhället fruktar dramatiskt möjligheterna hos dessa ”CyberEvolved” -barn, vilket driver dem under jorden.

CyberEvolved, även kallat ”Changed”, tillhör så kallade ”yogangs” eller ungdomsgäng, subkulturer som har distinkta filosofier, stilar och speciella färdigheter. De speciella krafterna hos CyberEvolved-barnen ger spelet en bestämd superhjältesmak. Spelarna kan ha många olika roller, till exempel skådespelare, uppfinnare eller motorcykellopp, men de kan vara många fler.

Den förtryckande megakoncernen Arasaka lyckas dominera den amerikanska regeringen och får sin kandidat David Whindam vald till president för de nya staterna i USA (ISA). Dess laissez-faire-regering arbetar direkt med företagen och blir deras marionett. ”Bureau of Relocation” (BuReloc) är en paramilitär styrka som driver fångläger för ”oproduktiva” medborgare och jagar de förändrade (CyberEvolved).

Flera grupper motsätter sig, fruktar och jagar CyberEvolved-barnen, men en grupp sticker ut som beskyddare: Edgerunners of old.  Flera stora ”Edgerunner”-karaktärer Eden Cabal, en revolutionär rörelse som försöker störta ISA och BuReloc.

Spelets tidslinje överensstämmer inte med den för den senare tredje upplagan av Cyberpunk, som inte nämner något av dess innehåll eller sättning.

Läs också:

Läs mer: