Fuzion system

Fuzion är ett generellt spelsystem för rollspel skapat genom ett samarbete mellan R. Talsorian Games och Hero Games. Rättigheterna till Fuzion ägs gemensamt av Mike Pondsmith från R. Talsorian Games, tillsammans med Steve Peterson och Ray Greer från Hero Games.

Fuzion är en kombination av Interlock System (används i spel som Mekton och Cyberpunk 2020) och Hero-systemet (används i Star Hero med flera spel). Systemet är anpassningsbart och kan användas i vilken genre och tänkbar miljö som helst.

Fuzion är känt för sitt anime-genre-stöd, anpassningsbara reglerflexibilitet och är ett av de första spelsystemen som släppts gratis på internet. Det var ett av de första spelen som tillät open-gaming licensiering, om än inte lika omfattande som den som erbjuds genom Open Gaming License (OGL). En modifierad OGL-uppsättning regler baserade på Fuzion publiceras av Gold Rush Games som Action!-systemet.

Det finns två versioner av Fuzion som har publicerats: den förenklade Instant Fuzion och en mer detaljerad Total Fuzion (även känd som Primary Fuzion).

SF-spel som använder Fuzion:

Läs också:

Läs mer: