Starship Troopers RPG

Starship Troopers: The Roleplaying Game är ett bordsrollspel som producerades av Mongoose Publishing 2005. Spelet är delvis baserat på boken Starship Troopers av Robert A. Heinlein, som gavs ut 1959.

Mestadels är grunden för spelet dock de två filmer som gjorts med inspiration från boken, Starship Troopers (1997) and Starship Troopers 2 (2004).

Dessutom med en del inspiration från tecknade serier (Roughnecks: Starship Troopers Chronicles) som också gjorts utifrån boken. Själva spelet publicerades under licens av Sony Pictures.

I spelet slåss spelarna mot Arachnids och Skinnies. Arachnids inkluderar krigare som skildras i romanen samt de olika underarter som skildras i filmerna och tv-serierna. The Skinnies är främst baserade på deras skildring i Roughnecks tv-serie.

Det var planerat att Starship Troopers RPG skulle göras om med utgångspunkt från spelsystemet i Traveller RPG. Det skulle ha presenterat alla tidigare avslöjade arter plus flera nya (Terrans, Arachnids, Skinnies, Forth och Coven). Mongoose förlorade dock licensen till Starship Troopers och den nya versionen av spelet gavs aldrig ut.