Prime Directive RPG

Prime Directive är ett rollspel som utspelar sig i det så kallade Star Fleet-universat. Detta universum har utvecklats ur Star Trek-universat. Star Fleet-universat är en mer begränsad och avgränsad version av Star Treks universum. Färre främmande arter och färre planeter med mera samt med en egen tidslinje.

Star Fleet-universat utvecklades först för ett antal brädspel och det finns idag en lång rad olika brädspel såväl som ett par dataspel. Spelen ges ut av Amarillo Design Bureau Inc som också äger rättigheterna till rollspelet. Rollspelet finns idag i en rad versioner för olika spelsystem. Existerande tillägg och äventyr kan användas för de flesta spelsystem.

Prime Directive One (PD1)

Den ursprungliga versionen av Prime Directive publicerades av Task Force Games år 1993. Med en egen design av Mark Costello och Timothy D. Olsen använde den ett D6-liknande spelsystem som liknade det ursprungliga spelsystemet för Shadowrun och Star Wars RPG.

Prime Directive GURPS

Efter Task Force Games gått i konkurs övertog Amarillo Design Bureau Inc rättigheterna till Prime Directive. De var främst ett krigsspelsföretag och den dåliga försäljningen av speltillägg och annat för Prime Directive gjorde att det kontaktade Steve Jackson Games för att få använda GURPS Lite. De erhöll en licens för detta och en version publicerades 2002. GURPS Prime Directive gavs återigen ut år 2005 i en ny version som är anpassad till GURPS version 4.

Prime Directive d20 och Prime Directive d20 Modern

Prime Directive för d20-systemet gavs ut år 2011. En version för d20 Modern gavs ut lite senare.

Läs också:

Läs mer:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.