Astral Empires RPG

Astral Empires är ett SF-rollspel i en space operasättning som kallas Mosaic Galaxy. Spelet som gavs ut 2011 är klart inspirerat av Star Wars. Det hämtar troligen också en del inspiration från Lightspeed RPG då produktionsbolaget verkar vara detsamma. Nämligen Avalon Game Company (som kanske är det bolag som idag heter Port Nova Media). Spelet utformades och skapades av Phil Hatfield och Kevin Monk och publicerades 2011. Spelet använder sig av spelsystemet Open D6. Till rollspelet har en lång rad tillägg getts ut.

Några av staterna i Astral Empires-universat är:

 • Gladitorial Axis
 • Albaron Star Kingdom
 • Zakaji Protectorate
 • Primean Commonwealth
 • Colonial Union
 • Jaenovian Republic
 • Regellian Federation
 • Vorwin Star Vikings
 • Sarlicon Confederacy
 • J’Garan Expeditionary Force
 • Promedian Remnant
 • Maavus Cluster Alliance

Port Nova Media ger också ut romaner, serietidningar och annat som utspelar sig i Astral Empire-universat.

Läs också:

Läs mer: